Home Professionele ontvochtigers Klimaluft 2200 (SP) - Zwembadontvochtiger

Klimaluft 2200 (SP) - Zwembadontvochtiger

: Industriële ontvochtiger met DE-Superheater

Zwembad luchtontvochtiger Klimaluft 2200 SP verwijdert vocht tot 2180 liter per dag. De staande luchtdroger is speciaal vervaardigd voor het ontvochtigen van zwembadruimtes. De ontvochtiger uit de SP-serie is uitstekend bestand tegen chloor en zout.

Klimaluft 2200 SP voorkomt vochtschade in zwembaden en houdt tegelijkertijd het binnenklimaat aangenaam. Schimmels, condens, roest en andere vochtproblemen door een hoge luchtvochtigheid behoren tot het verleden.

De industriële luchtontvochtiger kan ook op diverse andere plaatsen worden ingezet. Behalve zwembadruimtes is hij in staat grote gebouwen zoals magazijnen en fabrieken droog en fris te houden.

Zwembad luchtontvochtiger Klimaluft 2200 SP verwijdert vocht tot 2180 liter per dag. De staande luchtdroger is speciaal vervaardigd voor het ontvochtigen van zwembadruimtes. De ontvochtiger uit de SP-serie is uitstekend bestand tegen chloor en zout.

Klimaluft 2200 SP voorkomt vochtschade in zwembaden en houdt tegelijkertijd het binnenklimaat aangenaam. Schimmels, condens, roest en andere vochtproblemen door een hoge luchtvochtigheid behoren tot het verleden.

De industriële luchtontvochtiger kan ook op diverse andere plaatsen worden ingezet. Behalve zwembadruimtes is hij in staat grote gebouwen zoals magazijnen en fabrieken droog en fris te houden.

Prijs op aanvraag
 • Levertijd 1 tot 2 weken
 • Geen verzendkosten
 • Inclusief BTW
Prijs op aanvraag. Mail of bel ons op 011-515389
 • 1-8750 m2 ontvochtigen
 • Capaciteit: 2180 liter water/dag

Productbeschrijving: Klimaluft 2200 (SP) - Zwembadontvochtiger

KLIMALUFT SP - de zwembadontvochtiger

Luchtontvochtigers uit de Klimaluft SP-serie houden een zwembadruimte in topconditie! De industriële luchtdrogers zijn speciaal vervaardigd voor het conditioneren van (openbare) zwembaden en aangrenzende ruimtes, bijvoorbeeld voor technische installaties. Klimaluft SP ontvochtigers voorkomen schade door een hoge luchtvochtigheid. Ze verwijderen vocht uit de zwembadruimte zodat gezonde condities ontstaan en behouden blijven.

Een gematigde luchtvochtigheid in zwembaden voorkomt schade door condens, schimmelvorming, aantasting van hout, en nare geuren. De sterke Klimaluft SP luchtontvochtigers houden het gebouw, de technische installaties en leidingen in goede staat waardoor onderhoudskosten dalen. 

Zwembaden met een te hoge luchtvochtigheid zijn niet aangenaam om in te verblijven. Beslagen ramen, vochtplekken, overmatige groei van schimmels en bacteriën, Klimaluft SP zwembadontvochtigers voorkomen deze kenmerken van te vochtige omstandigheden in een zwembad.

De topkwaliteit koeling, hydraulische en elektrische componenten maken dat ID/SP toestellen de allerhoogste kwaliteit en performance behalen op het gebied van efficiëntie, betrouwbaarheid en geluidsniveau. Bovendien is de luchtdroger ontworpen om makkelijk onderhoud aan uit te kunnen voeren. Een lange lijst van accessoires is beschikbaar indien het standaardprogramma ontoereikend is om aan uw eisen te voldoen. De ID/SP serie bestaat uit 18 modellen met een luchtcapaciteit van 1.200 tot 25.000 m³/h en een ontvochtigingscapaciteit van 128 tot 2960 ltr/dag.

Het frame en de behuizing van Klimaluft ID/SP ontvochtigers zijn gemaakt van gepoedercoat staal. De bevestigingsmiddelen zijn van RVS en van koolstofstaal dat een oppervlaktebehandeling heeft ondergaan. Het materiaalgebruik en de toegepaste behandelingen maken Klimaluft ontvochtigers duurzaam en bestand tegen corrosie.

De Klimaluft 2200 (ID/SP) luchtontvochtiger werkt volledig automatisch. De strakke en elegante vormgeving gaat samen met een geavanceerd ontwerp. Naast gebruik voor industriële luchtbehandeling is deze ontvochtiger ook geschikt voor vochtbeheersing in musea, archieven, bibliotheken etc. De Klimaluft 2200 (ID/SP) luchtbehandelingskast heeft een ontvochtigingscapaciteit tot 2180 liter per dag bij een Relatieve Vochtigheid van 80% en een temperatuur van 30°C. De zwembad uitvoering (SP) van deze Klimaluft 2200 (ID/SP) is uitgerust met een DE-Superheater (SP). De vochtigheidsgraad in de ruimte wordt constant gemeten en bij stijging boven het ingestelde niveau start de ontvochtiger.

Optioneel leverbaar

 • Hot Water Coil met 3-weg klep (temperatuur 80/70°C)
 • Filterhouder voor en met EU4 luchtfilters
 • Mechanische Hygrostaat
 • Chrono-Hygrostaat
 • DE-Super verwarming (alleen SP zwembad uitvoering)
 • Soft start compressor
 • 'HOT-GAS' Defrost voor automatisch ontdooien
 • Vuil filter detectie
 • RS485 seriële printplaat voor 'ModBus'
 • Geavanceerde bediening

Specificaties: Klimaluft 2200 (SP) - Zwembadontvochtiger

Werking
Functies Ontvochtiger
Het aantal m2 is gebaseerd op een plafondhoogte van 2,5 meter.
Ontvochtiger geschikt voor 1 - 8750 m2 ontvochtigen
Luchtbehandeling 17000 m3 per uur
Hoeveel vocht een apparaat uit de lucht onttrekt, hangt onder andere af van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Voor het berekenen van de maximale capaciteit gaan de meeste fabrikanten uit van een temperatuur van 32°C en een luchtvochtigheid van 95%. In de praktijk zal de werkelijke ontvochtigingscapaciteit dan ook lager liggen dan de maximale waarde die fabrikanten opgeven.
Capaciteit 2180 liter water/dag
De belangrijkste technieken zijn Adsorptie (geschikt voor lage temperaturen) en Condensatie (energiezuinig, optimaal voor gemiddelde temperaturen).
Ontvochtiger techniek Condensatie
De temperatuur van de ruimte die je wilt ontvochtigen, is belangrijk voor de ontvochtigingstechniek die gebruikt wordt. Is de ruimtetemperatuur onder de 10 graden? Dan is een adsorptiedroger noodzakelijk. Is de ruimtetemperatuur boven de 10 graden? Dan is een condensatiedroger de beste optie.
Werkbereik Minimaal 12 °C
Werkbereik Maximaal 39 °C
Un déshumidificateur à condensation avec fonction de dégivrage est plus efficace dans les pièces où la température est plus basse.
Automatisch Ontdooien Optie
Ontdooi techniek Hotgas (optie)
Hot-Gas Werkbereik minimaal 5 °C
Eigenschappen
Waterafvoer Aansluiting voor afvoerslang of afvoerleiding
Geluidsniveau 62 dB
Bedieningspaneel op afstand ● Ja
● ModBus (optie)
Plaatsing ● Plafondmodel (installeren)
● Vloermodel
● Wandmodel (installeren)
Met een hygrostaat is de luchtvochtigheid automatisch regelbaar.
Hygrostaat Ja
Behuizing materiaal Metaal
Koelmiddel R410A
Keurmerk CE
Gebruik
Standen ontvochtiging ● Automatisch
● 1
Timer Optie
Display Ja
Luchtvochtigheid afleesbaar Ja
Energie
Energieverbruik (maximaal) 27000 Watt
Stroomvoorziening 380 Volt krachtstroom
Fysieke eigenschappen
Breedte 250 cm
Diepte 100 cm
Hoogte 164 cm
Gewicht 950 kg
Algemeen
Garantie (jaren) 2

Ontvochtigingscapaciteit bij verschillende temperatuur en luchtvochtigheid

De tabel geeft weer hoeveel liter vocht luchtontvochtiger Klimaluft 2200 (ID/SP) bij diverse omstandigheden uit het binnenklimaat verwijdert.

Conditie Liter per dag
15°C - 60% 600
15°C - 80% 1000
20°C - 60% 830
20°C - 80% 1375
25°C - 60% 1180
25°C - 80% 1750
27°C - 65% 1390
30°C - 80% 2180