Home Professionele ontvochtigers Klimaluft 0130 (SP) - Zwembadontvochtiger

Klimaluft 0130 (SP) - Zwembadontvochtiger

: Industriële ontvochtiger met DE-Superheater

Zwembad luchtontvochtiger Klimaluft 0130 SP verwijdert vocht tot 128 liter per dag. De staande luchtdroger is speciaal vervaardigd voor het ontvochtigen van zwembadruimtes. De ontvochtiger uit de SP-serie is uitstekend bestand tegen chloor en zout.

Klimaluft 0130 SP voorkomt vochtschade in zwembaden en houdt tegelijkertijd het binnenklimaat aangenaam. Schimmels, condens, roest en andere vochtproblemen door een hoge luchtvochtigheid behoren tot het verleden.

De industriële luchtontvochtiger kan ook op diverse andere plaatsen worden ingezet. Behalve zwembadruimtes is hij in staat grote gebouwen zoals magazijnen en fabrieken droog en fris te houden.

Zwembad luchtontvochtiger Klimaluft 0130 SP verwijdert vocht tot 128 liter per dag. De staande luchtdroger is speciaal vervaardigd voor het ontvochtigen van zwembadruimtes. De ontvochtiger uit de SP-serie is uitstekend bestand tegen chloor en zout.

Klimaluft 0130 SP voorkomt vochtschade in zwembaden en houdt tegelijkertijd het binnenklimaat aangenaam. Schimmels, condens, roest en andere vochtproblemen door een hoge luchtvochtigheid behoren tot het verleden.

De industriële luchtontvochtiger kan ook op diverse andere plaatsen worden ingezet. Behalve zwembadruimtes is hij in staat grote gebouwen zoals magazijnen en fabrieken droog en fris te houden.

6.910,00
 • Levertijd 1 tot 2 weken
 • Geen verzendkosten
 • Inclusief BTW
Persoonlijk advies? Mail of bel ons op 011-515389
 • 1-500 m2 ontvochtigen
 • Capaciteit: 128 liter water/dag

Productbeschrijving: Klimaluft 0130 (SP) - Zwembadontvochtiger

Klimaluft SP ontvochtigers zijn ontworpen voor (openbare) zwembaden en de technische vertrekken in zwembadruimtes. De krachtige luchtdrogers voorkomen corrosie, condens, houtrot, schimmelgroei en aantasting van vloeren, muren en plafonds. Een hoge luchtvochtigheid is ook schadelijk voor de technische installaties in zwembaden. Klimaluft SP luchtontvochtigers verwijderen overtollig vocht in het zwembad binnenklimaat zodat machines en materialen optimaal beschermd zijn. Zwembaden met een te hoge vochtgiheidsgraad zijn benauwd en niet hygiënisch. Beslagen ramen, vochtplekken, overmatige groei van schimmels en bacteriën, voorkom deze karakteristieke vochtproblemen met Klimaluft SP zwembadontvochtigers.

De topkwaliteit koeling, hydraulische en elektrische componenten maken dat de Klimaluft toestellen de allerhoogste kwaliteit en performance behalen op het gebied van efficiëntie, betrouwbaarheid en geluidsniveau. Bovendien is de ontvochtiger zo ontworpen dat het uitvoeren van onderhoud aan het toestel erg makkelijk is. Een lange lijst van accessoires is beschikbaar indien het standaardprogramma ontoereikend is om aan uw eisen te voldoen. De ID/SP serie bestaat uit 18 modellen met een luchtcapaciteit van 1.200 tot 25.000 m³/h en een ontvochtigingscapaciteit van 128 tot 2.960 ltr/dag.

Het frame en de behuizing van Klimaluft SP ontvochtigers zijn gemaakt van gepoedercoat staal. De bevestigingsmiddelen zijn van RVS en van koolstofstaal dat een oppervlaktebehandeling heeft ondergaan. Het materiaalgebruik en de toegepaste behandelingen maken Klimaluft ontvochtigers duurzaam en bestand tegen corrosie.

De Klimaluft 0130 SP luchtontvochtiger werkt volledig automatisch en is ontworpen voor montage in een kleine ruimte. De strakke en elegante vormgeving gaat samen met een geavanceerd ontwerp. Naast gebruik voor industriële klimaatbeheersing is deze ontvochtiger ook geschikt voor vochtbeheersing. De Klimaluft 0130 SP heeft een ontvochtigingscapaciteit tot 128 liter per dag bij een relatieve vochtigheid van 80% en een temperatuur van 30°C. De Klimaluft 0130 SP is uitgerust met een DE-Superheater. De luchtvochtigheid in de ruimte wordt constant gemeten en bij stijging boven het ingestelde niveau start de ontvochtiger.

Optioneel leverbaar

 • Hot Water Coil met 3-weg klep (temperatuur 80/70°C)
 • Filterhouder voor en met EU4 luchtfilters
 • Mechanische Hygrostaat
 • Chrono-Hygrostaat
 • Soft start compressor
 • 'HOT-GAS' Defrost voor automatisch ontdooien
 • Vuil filter detectie
 • RS485 seriële printplaat voor 'ModBus'
 • Geavanceerde bediening

Specificaties: Klimaluft 0130 (SP) - Zwembadontvochtiger

Werking
Functies Ontvochtiger
Het aantal m2 is gebaseerd op een plafondhoogte van 2,5 meter.
Ontvochtiger geschikt voor 1 - 500 m2 ontvochtigen
Luchtbehandeling 1200 m3 per uur
Hoeveel vocht een apparaat uit de lucht onttrekt, hangt onder andere af van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Voor het berekenen van de maximale capaciteit gaan de meeste fabrikanten uit van een temperatuur van 32°C en een luchtvochtigheid van 95%. In de praktijk zal de werkelijke ontvochtigingscapaciteit dan ook lager liggen dan de maximale waarde die fabrikanten opgeven.
Capaciteit 128 liter water/dag
De belangrijkste technieken zijn Adsorptie (geschikt voor lage temperaturen) en Condensatie (energiezuinig, optimaal voor gemiddelde temperaturen).
Ontvochtiger techniek Condensatie
De temperatuur van de ruimte die je wilt ontvochtigen, is belangrijk voor de ontvochtigingstechniek die gebruikt wordt. Is de ruimtetemperatuur onder de 10 graden? Dan is een adsorptiedroger noodzakelijk. Is de ruimtetemperatuur boven de 10 graden? Dan is een condensatiedroger de beste optie.
Werkbereik Minimaal 12 °C
Werkbereik Maximaal 39 °C
Un déshumidificateur à condensation avec fonction de dégivrage est plus efficace dans les pièces où la température est plus basse.
Automatisch Ontdooien Optie
Ontdooi techniek Hotgas (optie)
Hot-Gas Werkbereik minimaal 5 °C
Eigenschappen
Waterafvoer Aansluiting voor afvoerslang of afvoerleiding
Geluidsniveau 48 dB
Bedieningspaneel op afstand ● Ja
● ModBus (optie)
Plaatsing ● Plafondmodel (installeren)
● Vloermodel
● Wandmodel (installeren)
Met een hygrostaat is de luchtvochtigheid automatisch regelbaar.
Hygrostaat Ja
Behuizing materiaal Metaal
Koelmiddel R410A
Keurmerk CE
Gebruik
Standen ontvochtiging ● Automatisch
● 1
Timer Optie
Display Ja
Luchtvochtigheid afleesbaar Ja
Energie
Energieverbruik (maximaal) 1700 Watt
Stroomvoorziening Netstroom
Fysieke eigenschappen
Breedte 55 cm
Diepte 70 cm
Hoogte 90 cm
Gewicht 100 kg
Algemeen
Garantie (jaren) 2

Ontvochtigingscapaciteit bij verschillende temperatuur en luchtvochtigheid

De tabel geeft weer hoeveel liter vocht luchtontvochtiger Klimaluft 0130 (ID/SP) bij diverse omstandigheden uit het binnenklimaat verwijdert.

Conditie Liter per dag
15°C - 60% 38
15°C - 80% 60
20°C - 60% 45
20°C - 80% 80
25°C - 60% 60
25°C - 80% 100
27°C - 65% 80
30°C - 80% 128